Η Κουζίνα

Η γαστρονομική Φιλοσοφία μας βασίζεται στην χρήση φρέσκων, εποχιακών προϊόντων και τοπικών εδεσμάτων.
Παραδοσιακές συνταγές, με επιλεγμένες πρώτες ύλες, σύγχρονες τεχνικές και συνδυασμούς γεύσεων, δίνουν άλλη διάσταση στο γαστρονομικό αποτέλεσμα.

Ο Chef

Εστιατόριο Φρόντζου Πολιτεία - Chef Ο Βασίλης Παπαγιάννης κατάγεται από την περιοχή των Τζουμέρκων όπου και μεγάλωσε προσλαμβάνοντας εικόνες, γεύσεις και αρώματα από την ηπειρωτική ύπαιθρο τα οποία καθόρισαν τη γαστρονομική φιλοσοφία του.
Οι μυρωδιές που έβγαιναν από την κουζίνα της μητέρας του ήταν το πρώτο πράγμα που κίνησε το ενδιαφέρον του για τη μαγειρική.
Αποφοίτησε από τη LE MONDE και έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια μαγειρικής τέχνης και διαχείρισης, μεταξύ των οποίων:
• food styling (LE MONDE)
• τα μυστικά των μανιταριών (LE MONDE)
• διακόσμηση μπουφέ (λέσχη αρχιμαγείρων Κρήτης)
• το κρασί στη γαστρονομία (chef academy)
• οι 5 αισθήσεις της γαστρονομίας (chef academy)
• management coaching & business continuity (Tuv Hellas)
• business communication & client service (Tuv Hellas)
• πιστοποιητικό υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων (ΕΦΕΤ)
• υγιεινή τροφίμων (ΓΣΒΕΕ)
Η βασική μαγειρική φιλοσοφία του Chef Βασίλη Παπαγιάννη, στηρίζεται στην παραδοσιακή τοπική κουζίνα με δημιουργικές πινελιές και παρεμβάσεις που χαρακτηρίζουν τα πιάτα του. Ο συνδυασμός των πατροπαράδοτων ηπειρώτικων συνταγών, της μεσογειακής διατροφής και των αγνών τοπικών προϊόντων και βοτάνων, αναμορφώνουν το τελικό προϊόν δημιουργώντας πρωτότυπα και ευφάνταστα πιάτα, αναδεικνύοντας την ποιότητα, τη γεύση αλλά και την αισθητική. Παραδοσιακά πιάτα που παρασκευάζονται με σύγχρονες μεθόδους ξαφνιάζουν ευχάριστα με την εικόνα τους ενώ παράλληλα ξυπνούν γευστικές μνήμες του παρελθόντος που σε ταξιδεύουν σε ένα παιχνίδι γεύσης και φαντασίας. Τελικά καταφέρνει και επαναπροσδιορίζει με επιτυχία την ηπειρωτική διατροφική κουλτούρα, ενσωματώνοντας στη δημιουργική του κουζίνα στοιχεία της πολίτικης κουζίνας και της μεσογειακής διατροφής. Η διαρκής αναζήτηση συνδυασμών και γεύσεων και η έμφαση στα εποχιακά προϊόντα, εξελίσσουν και ανανεώνουν συχνά το μενού (κάθε περίπου 3 μήνες).
Αγαπημένο του συστατικό αποτελεί ο τεράστιος πλούτος αρωματικών βοτάνων που αναδεικνύουν και ολοκληρώνουν γευστικά το αποτέλεσμα.

Συνταγή του μήνα

Μαστέλο σχάρας με αποξηραμένα φρούτα σε σιρόπι από πετιμέζι

Υλικά

  • 400-450γρ Μαστέλο Χίου
  • 200γρ Αποξηραμένα Φρούτα (Δαμάσκηνα, Βερύκοκα, Κράνμπερι, Ανανά, Μήλο, Φράουλα)
  • 1 κ.σ. Ξύδι
  • 1 κ.σ. Λεμόνι
  • 60ml Κρασί MARSALA
  • 100ml Πετιμέζι
  • 40γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να λιώσει και να πάρει σκούρο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, το πετιμέζι, το ξύδι και το λεμόνι.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε τα φρούτα.
Κόβουμε το μαστέλο σε στρογγυλές φέτες. Ψήνουμε σε γκριλιέρα ή σχαροτήγανο και σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα από πετιμέζι.

Κελάρι

Εστιατόριο Φρόντζου Πολιτεία - Κελάρι Την κουζίνα του εστιατορίου του συγκροτήματος «Φρόντζου Πολιτεία» συμπληρώνει το πλούσιο κελάρι με όλες τις τοπικές ποικιλίες κρασιών και ιδιαίτερα της φημισμένης Ζίτσας καθώς και επιλεγμένες ποικιλίες από την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι εξαιρετικές τοπικές ποικιλίες σταφυλιών όπως το μπεκάρι, το βλάχικο και η ντεμπίνα παράγουν σπουδαία κρασιά.

Το κόκκινο κρασί συνοδεύει, ιδανικά μαγειρευτά, κόκκινα κρέατα, κυνήγι και καπνιστά τυριά, ενώ το λευκό, πίτες, λευκά κρέατα, καπνιστή πέστροφα, καραβίδες και κίτρινα τυριά.

Μενού

menu1

menu2

menu3

menu4

Καλοκαιρινό Μενού 2017

alpha guide tripadvisor-excellence

Connect with Us

Contact Us

Τηλ: 26510 21011, 25495
Fax: 26510 21012
Κάντε την κράτησή σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από τη 13:00 το μεσημέρι έως τη 1:00 το βράδυ